08 november 2016

Västerviksposten skriver om Open Stage

Mecka för musikälskare
VÄSTERVIK
En gång i månaden vallfärdar musikälskare till en av stadens krogar. Det är den ideella föreningen Open Stage som samlar ett antal förbokade musiker och band som får komma och spela. Men det som ger kvällarna extra nerv är under frispelet när vem som vill får ställa sig på scenen.
I lördags kväll inledde man med en lokal blueslegendar vid namn Mats Molin som letat sig tillbaka till sina rötter och nu spelade ett par härliga blueslåtar
– Man brukar lite skämtsamt säga att en blueslåt handlar antingen om kvinnan man vill ha och inte kan få eller om kvinnan man har och inte kommer ifrån, berättar Mats Molin innan han börjar spela en tidig blues om att gräset inte är grönare på nästa äng.
Det gav Malte Wibel Ahlstedt blodad tand och han framförde en frisk tolkning av Cornelis Ångbåtsbues. Sedan blev det ett ovanligt modigt inslag på frispelet när Antonia Jeuthe framförde två vackra folkmelodier helt acapella. Därefter avslutades frispelet med att Björn Segerberg framförde Nothing compares to you av Prince.
Sedan presenterades kvällens insamling som var Frälsningsarméns Julgryta, där bidragen går till fattiga familjer i Västervik om inte har råd att fira jul på ett anständigt sätt. Susanne Björnheimer från Frälsningsarmén berättade att det var krogar som organisationen börjat sitt arbete i en gång i tiden. De framförde sedan Pärleporten och Ovan där, och det var låtar som hela publiken kunde sjunga med i, i varje fall i refrängerna.
– Oj, såhär mycket hör man aldrig en församling klämma i, sa Susanne Björnheimer från Frälsningsarmén mellan låtarna.
Efter en kort paus var det så dags för de förbokade akterna och först ut var den skönsjungande Evelina Bäckström Blückert som framförde egna visor och ett par fint tolkade låtar av Dan Andersson. Hon följdes av Helle Malmborg som även hon framförde egna låtar och två härliga stycken av punklegendaren Freddie Wadling. Därmed var det dags för duon Visa Världen som består av Mikael Wolfbrandt och Roger Carlsson som framförde ett brett spektrum av musik från Thåström, Adolphsson och Falk och Bo Kaspers orkester.
Sedan kom en trio. Ulf Ebegård, Ylva Zanton och Björn Segerberg som tillsammans framförde fyra låtar. Björn Segerberg stannade därefter kvar på scenen och framförde ett antal Bruce Springsteens bästa sånger. Här uppstod spontan allsång.
LÅJJM-Kvintetten, Ulf Lennström, Tomas Åstrand, Hans och Martin Johansson och Mikael Milton stod för det jazziga och softa inslaget för kvällen och sedan var det dags för kvällens sista akt.
Dimker Brothers med läcker stämsång och bra driv fick lokalen att gå igång rejält. Under sista numret gästade Mollie Lindén.
En fullsatt lokal med lyckliga musikälskare hade därmed fått en fantastisk resa genom musikaliska genres.

Roger M Carlsson

Inga kommentarer: