11 september 2017

Lättsam musiktävling för lokala trubadurer - Västerviks Posten

Lättsam musiktävling för lokala trubadurer:: Tanken med Trubadurslam är att kunna låta lokala trubadurer få visa upp sig samtidigt som befolkningen i Västervik får höra vilken bredd det finns.

– Våra lokala trubadurer behöver få höras från en lokal scen, samtidigt det blir spännande med ett tävlingsmoment, berättar Per Malmborg, som själv är trubadur och upphovsman till idén med trubadurslam.
Tävlingen är förlagd till tre tisdagar under hösten och vi kör mellan 18 och 22. Slutligen blir det en final, även den en tisdagskväll.
 Det var väldigt roligt när Per Malmborg kom in och pratade om sin idé, berättar Tobias Ahlstedt, som bland annat är evenemangsansvarig på Västervik Framåt. Det här är helt rätt för Västervik och passar perfekt för i Västervik Framåts uppdrag finns ju att lyfta fram lokala artister. Kan man samtidigt främja det lokala näringslivet uppfylls ju samtliga kriterier.
 Till en Trubadurslamkväll kommer den som gillar god mat och dryck i kombination med äkta musik. Ingen playback här inte. Samtidigt är det inte förlagt till helgen utan vem som helst ska kunna komma och njuta av kvällen och ändå klara att gå till jobbet dagen efter.
 – Det känns bra att näringslivet nappade på idén och ställer upp med lokal och ljudanläggning och att Västervik Framåt kan vara med lite på sidan som stöd med marknadsföring och kontakter.
 – Det här tycker vi känns mycket spännande och ser fram emot att vara en del i projektet, berättar Tom Johansson, ägare till The Brig.
 – Trubadurerna är nyfikna och sugna på att vara med, berättar Per Malmborg, det är precis fulltecknat hela hösten. Vi vill ha jämlikt på scenen så vi har varit noga med att ha två män och två kvinnor per kväll. Sedan är det upp till publiken och en jury att rösta. En vinnare utses per kväll och vinnaren får ett presentkort. Sedan blir det final för de tre vinnarna. Vinnaren av finalen vinner en studioinspelning av en låt och får därmed en högkvalitativ inspelning till sin marknadsföring.

Ellinor Harrysson ellinor.harrysson@vasterviksposten.se 0490-258601

Inga kommentarer: