04 maj 2018

Vårfinal för Open Stage

Final för vårsäsongen på Open Stage Västervik
Frispelet inleddes med finstämda egenskrivna sånger av Ellen Nilsson på gitarr och sång och Amanda Damberg på cello.
Sedan kom Samuel Rosenberg och sjöng några låtar med härlig inlevelse och fint gitarrspel.
Först ut av kvällens bokade akter var Jasmine Skoog, en lokal förmåga, som spelade piano och sjöng mycket fina tolkningar, bland annat av Aviciis Wake me up.
Näst ut var gruppen Ett medley som består av Harry Lund, Nellie Klang och Linnea Wignell. De sjöng riktigt vassa egenskrivna låtar i fina stämmor.
Duon jamming moose, bestående av gitarristerna Leif Hedman och Ulf Lennström, var för kvällen utökad till Jamming Moose XL, med Olle Hjort på bas och Ylva Zanton på sång. Det blev jazz för hela slanten.
Axel Cruse Sondén hade med sig sin bror Arvid på kontrabas och sjöng egna låtar med fyndiga texter och humoristiska inslag som var mycket uppskattade av publiken.
Viktor Källgren kom upp efter en kortare paus och sjöng tre låtar med mycket inlevelse och vackert, melodiskt gitarrspel.
Thord Hjukström hade med sig två tjejer, Maja och Johanna och de bjöd på bluegrass. De spelade på ett antal olika stränginstrument och sjöng i vackra stämmor.
Sist ut var John Leo Carter, en irländsk sångare, som tog publiken med storm med starka egna låtar och variation i sitt kompspel, som innefattade gitarr, bouzouki och bodhrán, en irländsk trumma.
Under kvällen samlades det in 4000:- till Barncancerfonden, totalt 18 000 under vårsäsongen, stort tack till publiken
Ljudet sköttes som vanligt av Thomas Bohman och Victor Lizson, stort tack.
Ett stort tack till Västerviks Stadshotell
Ett riktigt stort tack till alla fina artister.

Inga kommentarer: