09 maj 2016

Lyckad resa till Tallin - Nyheter - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Lyckad resa till Tallin - Nyheter - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum 
Lyckad resa till Tallin 

KONSERTRESA Västerviks Manskör har besökt Estlands huvudstad Tallin för flera uppträdanden. 


Första framförandet skedde på förmiddagen i Svenska kyrkan där en härlig konsert genomfördes. Den gamla vackra kyrkan hade en härlig akustik.

Sångerna som Manskören framförde var följande: ”Slå ut dina vingar svenska sång”, ”En sommarafton”, ”Stämning”, ”Uti vår hage”, ”O hur härligt majsol ler”, ”Helig, helig, helig”, ”Under rönn och syrén”, ”Glad såsom fågeln”, ”Sköna Maj” och ”Vintern rasat”.

På eftermiddagen blev det en gemensam konsert med blåsorkestern Ö-bandet från Gotland vid Rådhusplatsen. Där framfördes fyra sånger: ”Slå ut dina vingar svenska sång”, ”Sköna Maj” och ”Vintern rasat”.

– Vi fick spontana ovationer. Vårt uppträdande var väldigt populärt, berättar Ulf Lennström, en av medlemmarna i Manskören.

Andra dagen i Tallin inleddes med en rundtur innan Mans­kören åkte ut till Sångarfältet och provsjöng på den stora arenan med ”Sköna Maj” och ”Vintern rasat”.

På hemresan svarade Per Malmborg och Magnus Ivarsson för en improviserad konsert med gitarr och flöjt på fördäck på MS Romantica.

– Vi spelade irländsk musik och en del 1950- och 1960-talsmusik. När vi var klara hade vi spelat ihop tio euro och 5 100 rubel. En mycket rolig upplevelse, berättar Per Malmborg.

Det är inte första gången som Västerviks Manskör är utomlands och uppträder. Bland annat har Västerviks danska vänort Tönder besökts.

– Vi försöker åka i väg vartannat år och vår nästa resa kan bli till Västerviks norska vänort Bamble, säger Ulf Lennström.

Rikard Nilsson

Inga kommentarer: