16 maj 2016

Välbesökt Open Stage - Kultur & Nöje - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Välbesökt Open Stage - Kultur & Nöje - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

MUSIK. Open Stage på Hotell Fängelset i Västervik har blivit en stor framgång. I fredags var det dags för vårens sista konsert med en mängd artister från Västervik och även från andra orter.


Det var alldeles smockfullt med människor runt scenen och vid baren en bit in på kvällen. Stämningen var på topp och det kändes som om hela Västervik var på plats för att lyssna på musik och för att umgås. Föreningen som arrangerar Open Stage är också väldigt glada över att framgången blivit så stor.

– Vi har haft fullt med folk på varje konsert och det känns som att Västerviksborna har saknat livemusik här i stan, berättar Ulf Ebegård.

Arrangörerna tycker att de har hittat ett bra koncept som lockar folk. En trevlig mix av musik, dryck, mat och gemenskap en fredag i veckan varje månad.

– Vi tror också att många musiker har saknat en scen att spela på här i Västervik. Det har säkert bidragit till framgången, förklarar Ylva Zanton.

Säsongens sista Open Stage inleddes stilenligt med vårmusik från Västerviks Manskör ute på gården utanför restaurangen. Sedan gick vi inomhus, där en del först beställde en öl eller ett glas vin, för att sedan bänka sig framför scenen för några timmars musikalisk underhållning. Först ut var Niclas Lindgren som spelade gitarr och sjöng några låtar. Därefter kom Helle Malmborg som gav ett program med en politisk, feministisk touch.

Efter pausen inledde Edith och Jo Strindberg med några blugrassinspirerade låtar. Sedan var det dags för Gårdsorkestern från Västervik att spela. Ulf Ebegård sjöng och Leif Hedman drog några rockackord på sin elgitarr. Konserten fortsatte med Maria Andersson och John Holmström. Allt avslutades sedan med Dimpker Brothers, som gjorde sitt andra framförande på Open Stage denna säsong.
VT kan också avslöja att Open Stage fortsätter även till hösten.

– Telefonen har gått varm hela våren och många artister har hört av sig att de vill komma och spela. Vi är i princip förbokade hela hösten. Vi kommer också att fortsätta med frispel på varje konsert, där unga artister får möjligheten att visa upp sig, berättar Per Malmborg.

I fredags var det också några estetelever på Västerviks Gymnasium som passade på att ta chansen att få musicera inför den stora publiken. Surret från åskådarna fortsatte också hela kvällen, blandat med klirrandet från de ölförsedda sejdlarna och från vinglasen. Det råder nog ingen tvekan om att Open Stage är ett evenemang som har kommit för att stanna.

Per Nyhlén

Inga kommentarer: