10 oktober 2016

Givmild publik på Open stage - Vimmerby Tidning

Givmild publik på Open stage - Vimmerby Tidning

Västerviksposten skriver om Fredagens Open Stage

Som vanligt när det är den första fredagen i månaden var det Open Stage i Västervik och på samma sätt är det närmast fullspikat då eventet har en stor och trogen publik som älskar musik.
Det är var höstens andra uppträdande.
Miranda Murre Ericsson, Hardly Golden Lucas Galovan, Dick Lundberg och Covers2U var de fem förbokade akter som hade signats till kvällen. Kvällen inleddes med frispel då scenen även är till för den som har ett instrument med sig och vill prova sina vingar inför publik.
Först upp under frispelet var Tony Lindgren som med sin tolvsträngade gitarr tolkade två Cornelis Vreeswijkvisor. Anna Landucci och Sverker Andersson spelade fyra melodier, en av eget material men även en Janis Joplin-tolkning. Fint gitarrkomp till en stor och varm röst. Därefter spelade Erik Karlson flera melodier till publikens stora förtjusning.
Kort paus
Efter frispelet började kvällens ordinarie program. Miranda Murre Ericsson var först ut med sina underfundiga visor. Sedan tog Dick Lundbergs över med egna sånger och en del anekdoter från sina tidigare besök i Västervik. Hardly Golden från Västervik heter egentligen Niclas Lindgren. Han har utvecklat ett mycket fint fingerspel som förgyller hans melodier. Lucas Galovan som har rötterna i Gamleby spelade känsliga melodier för oss till ett lugnt avslappnat gitarrspel. Slutligen spelade Covers2U låtar av det rockigare slaget.
Avslutningsnumret blev Deep Purples klassiker ”Smoke on the Water”.
Insamling till världens barn
Under kvällen gjordes det en insamling till Världens Barn, Ingrid Fia Persson från Rädda barnen berättade om den viktiga insamlingen, och folk skänkte riktigt rejält med pengar under kvällen. En enskild givare skänkte 1 000 kronor
– På Open Stage igår gjordes en insamling till förmån för Världens Barn. Tack till alla som gav ett bidrag och tack alla artister som kom och spelade så fint. Vi fick in 1 652 konor i kontanter, 2 283 kr via Swish och 100 kr via SMS - totalt 4 035 kronor, berättar Ingrid Fia Persson.
Kvällens conferencier var Ulf Lennström från arrangörsgruppen i Open Stage som för kvällen för övrigt bestod av Ulf Ebegård, Miranda Murre Ericsson och Per Malmborg. Första fredagen i november är det dags igen. Då med helt nya artister och ny publik.
– Nästa månad är vi stolta över att få presentera ett riktigt spännande program, säger Per Malmborg. Gå in på vår Facebook-sida så kan du läsa mer om vilka artister som kommer nästa gång.

Inga kommentarer: