07 oktober 2016

Open Stage i Västervik Oktober

Höstens andra Open Stage Västervik för säsongen hade fem fina förbokade akter, Miranda Murre Eriksson, Hardly Golden, Lucas Galovan, Dick Lundberg och Covers2U.
Kvällen inleddes med frispel då scenen är till för den som har ett instrument med sig och vill prova sina vingar inför publik.
Först upp var Tony Lindgren som med sin tolvstrangade gitarr tolkade två Cornelis Vreeswijkvisor.
Anna Landucci och Sverker Andersson spelade fyra melodier, en eget material men även en Janis Joplin-tolkning. Ett fint gitarrkomp till en stor och varm röst.
Erik Karlsson spelade sedan flera fina melodier till publikens förtjusning.
Efter frispel var det en kort paus och därefter började kvällens ordinarie program.
Miranda Murre Ericsson var först ut och inledde med en underfundig dikt som sedan övergick till en egen visa. Hon spelade sedan tre egna härliga visor till.
Dick Lundberg äntrade scenen och underhöll oss med en del anekdoter från tidigare besök i Västervik. Dick spelade eget material och bjöd oss på fem egna alster ur sin långåriga produktion.
Hardly Golden från Västervik heter egentligen Niclas Lindgren. Han har utvecklat ett mycket fint fingerspel som förgyller hans melodier. Han har till det en härlig röst.
Lucas Galovan med rötterna i Gamleby spelade lugna känsliga melodier för oss med sin fina röst till ett kompetent, avslappnat gitarrspel.
Covers2U som kommer från omgivningarna närmast Västervik avslutade kvällen med covers av det rockigare slaget. Avslutningsnumret blev Deep Purples klassiker "Smoke on the Water"
Under kvällen gjordes det en insamling till Världens barn, Fia Ingrid Persson från Rädda barnen berättade om den viktiga insamlingen, och folk skänkte riktigt rejält med pengar under kvällen.
Kvällens conferencier var Ulf Lennström från arrangörsgruppen i Open Stage som för kvällen för övrigt bestod av Ulf Ebegård, Miranda Murre Ericsson och Per Malmborg
Nästa Open Stage är 4 November

Inga kommentarer: