23 augusti 2013

Gemytlig visfest på Smultronboda - Kultur på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Gemytlig visfest på Smultronboda - Kultur på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Alla gästartister från sommarens viskvällar fanns på plats denna sista kväll, utom Ingrid Hogman. Hon ersattes i stället med två nya trubadurer: Helle Malmborg och Josephine Håsteen.

Spelordningen lottades ut, genom att de medverkande fick dra en lapp med nummer på ur en liten korg som vandrade runt, och då fick Helle Malmborg nummer ett.

Hon sjöng bland annat en egen låt, en stark och arg sång om hur svårt människor kan ha det, och hur svårt det också kan vara att inte kunna hjälpa dem, när lagen krockar med allt som verkar rätt och riktigt.

Övriga medverkande var, förutom Håsteen: Per Malmborg, Mats Molin, Lars-Göran Gunnarsson, Rick Titrö, Marcus Brännström och Johan Lundahl.

Eva Lis och Krister Mattsson började så smått med viskvällar redan i fjol. I år har det kommit mellan 20 och 30 personer varje kväll, vilket arrangörerna är nöjda med. De har också haft 100 barn och lika många vuxna på de sju teaterföreställningarna "Pelles nya kläder".

– Vi är ju fast här på gården, så då måste man göra lite grejer så att folk kommer hit i stället, säger Krister.

I slutet på september planerar de att dra i gång en föreläsningsserie, "Jorden runt på åtta veckor".

– Olika vänner och bekanta, som har varit ute och rest, ska komma och berätta någon kväll i veckan i åtta veckor, säger Eva Lis.

Inga kommentarer: