25 januari 2017

Fängelset blev för trångt - Open stage flyttar - Vimmerby Tidning

Fängelset blev för trångt - Open stage flyttar - Vimmerby Tidning

Roger Carlsson, skjutjärnsreporter på Västerviks-Posten intervjuade oss förra fredagen om flytten från Hotell Fängelset till Västerviks Stadshotell.
Spännande tider väntar.
Fredag 3 Februari blir det premiär.
Det här ska man inte missa.

Fängelset blev för trångt - Open stage flyttar


VÄSTERVIK

Sedan september 2015 har det en kväll i månaden funnits möjlighet att njuta av fri amatörmusik genom Open Stage i Västervik. Nu har lokalerna blivit för trånga. Senaste kvällen man höll öppen scen fick många besökare vända i dörren.

 - Vi har haft det på känn att det kommer fler och fler till våra kvällar och i fredags var det många som fick vända, berättar Ulf Ebegård.

 Open Stageföreningen har samtalat med hotell fängelset och gemensamt kommit fram till beslutet. Efter ett hastigt möte kom man i föreningen fram till att söka en ny samarbetspartner och när man tillfrågade Västerviks Stadshotell, så fick de det självklara svaret att de var mycket välkomna. Samtidigt vill man från Open Stageföreningen understryka att de är otroligt tacksamma för samarbetet med Hotell fängelset som nu avslutas.

 Inget att klaga på 

- Det har varit fantastiskt varenda gång, säger Ulf Ebegård och de övriga i gruppen instämmer.

- Hotell Fängelset har ställt upp och hjälpt till jättemycket så där har vi inget att klaga på, säger Per Malmborg

 De nya lokalerna är aningen mer ändamålsenliga, där finns en scen, bar och matservering. Det är anpassningsbart med gott om plats för betydligt fler besökare, antingen dessa vill sitta och lyssna, mingla eller ta en bit mat.

 Förutom att det går in många fler finns det planmässiga fördelar, säger Ylva Zanton. Scenen är placerad längst in i lokalen, baren är placerad på den motsatta sidan av rummet. Dessutom finns det finns stora möjligheter att placera ut stolar och bord efter behov.

 - Det här är ett samarbete vi ser fram emot, berättar Sony Peterson som är mat och nöjesansvarig på Statt. Vi har redan satt samman ett menyförslag som föreningen verkar gilla.

 - Vi kommer fortsätta att driva det här på ideell basis och fortsätta ha gratis inträde, berättar Per Malmborg. Artister finns det gott om som vill uppträda, inför våren nu sa det bara smack så var scenen fullbokad.

Roger M Carlsson

Inga kommentarer: