14 januari 2017

Västerviks-Posten skriver om Open Stage

Roger Carlsson från Västerviks-Posten skriver om Open Stage
Det var dags för årets första Open Stage i Västervik. Kvällen till ära hade man ett ovanligt brett startfält. Kvällens artister var Alecs Stagård, Anna Landucci & Sverker Andersson, GÅRDSORKESTERN, Magnus Bergman, Birdberry Blues Band (Mats Molin m.fl.), och ILU - Inge Ludvigssons Upplevelse.
Det kom så mycket publik att det blev så pass fullt att flera besökare fick dessvärre vända.
Innan ordinarie program började kom två grupper upp och visade upp härliga färdigheter på gitarr och sång. Alecs Stagård inledde sen med fina tolkningar av bl.a. Caj Karlsson och avslutade med en egen sång.
Sverker Andersson kompade Anna Landucci. Ett härligt bluesigt sväng och till det kraftfull sång från hjärtat. Gårdsorkestern med Ulf Ebegård och vänner spelade texter som Ulf Ebegård tonsatt. Sedan kom Magnus Bergman som spelade klaviatur, munspel och gitarr och bjöd på egna sånger.
Birdberry Blues Band är ett lokalt band som spelade för första gången på 35 år. Det är vältrimmad blues med tolkningar av bland annat. Howlin' Wolf och Leadbelly. Mats Molin briljerade på gitarr. Det känns att Molin nu hittat helt rätt i sin musikaliska rundvandring, det finns ingen tveksamhet när det gäller vare sig historik eller teknisk briljans.
Inge Ludvigssons Upplevelse tog med oss på en upptäcksfärd i Jimi Hendrix värld. Ludvigsson är tajt och framför Hendrix med precision och känsla. Sammanfattningsvis en fantastisk kväll som publiken sent kommer glömma.

Inga kommentarer: