02 januari 2017

Glädjefyllt slut på året - Vimmerby Tidning

Glädjefyllt slut på året - Vimmerby Tidning

VÄSTERVIK

God mat, massor av underhållning och hela matsalen fylld av goda vänner gjorde nyårsfirandet på dagcenter till en succé.

Matsalen på dagcenter fylldes snabbt och de närmare 50 deltagarna fick både god mat och dryck i form av en trerättersmeny. Den inleddes med av Toast Skagen till förrätt. Därefter kom huvudrätten som var Wallenbergare och för de som fortfarande orkade lite till blev det kladdkaka med bär och grädde till dessert. Personalen fick minsann ligga i för att få såväl mat och dryck på plats till de festsugna gästerna.

Bitte Björk, som är en av arrangörerna, berättar att visst är det många förberedelser som måste på plats och väldigt mycket jobb med en sådan här tillställning. Samtidigt är det så viktigt att vi kan erbjuda gemenskap och feststämning när det är stora helgdagar. Det finns ju de som skulle bli sittande ensamma i en tyst lägenhet annars så det här mycket värdefullt för många här.

Och i matsalen på Dagcenter är ingen ensam, det är full fart redan från början och när Roys Orkester står för kvällens underhållning kommer stämningen snabbt att stå högt i tak.

Det kom upp väldigt många för att önska melodier, men även för att prova hur det är att sjunga i mikrofon för publik. Det blev en otroligt lyckad kväll, berättar Per Malmborg som är kapellmästare i det löst sammanhållna bandet. Roys orkester var inte bara där som musikunderhållning utan stod för en del av musiken till dansen. Låtar värda att nämna som spelades under kvällen var Macken, Dagny, Oh Carol, Diana, Margareta och Sånt är livet. Självklart hann bandet spela många andra fina bitar därutöver.

Under kvällen genomfördes dessutom en musikquiz av Bitte och Sofia med temat populärmusik. Frågorna var enligt flera av deltagarna svåra men bra.

Festen avslutades sedan traditionsenligt med bubbel och fyrverkerier.

- Det var en härlig nyårsafton, berättade Micke Åberg.

Roger Carlsson

Inga kommentarer: