02 april 2016

Västerviksposten hade en blänkare om Musik i Omsorgen

Per Malmborg ställer ut om glädjen i musiken 
VÄSTERVIK
 I dag lördag öppnar en utställning om ren musikglädje på Vissamlingarna i Västervik. Det är Per Malmborg som ansvarat för.musikstunder till dagverksamheten och kvällsverksamheten för dagcenters brukare. Musikstunderna är upplagda samarbete med studieförbundet Vuxenskolan. 
Det hela började när kommunens kultursamordnare tog kontakt med Per och tyckte det var dags att lyfta fram verksamheten som ger så fina resultat. Per fick tänka till på hur upplägget för en, fotoutställning skulle kunna ske och har sedan noggrant planerat den. Han tog reda på vilka av brukarna som var intresserade av att vara med på bild. Samtliga på bilderna har tackat ja och är väl införstådda med vad det innebär. Per har sedan tagit porträtt och ögonblicksbilder från de musikstunder som varit. Gemensamt för alla är att musiken får dem att leva sig in i det stycke som spelas. En del sjunger medan andra har rytminstrument eller klappar takten med händerna.
Höjer livskvalitén
- Det är ren musikglädje, berättar Per Malmborg. Det höjer livskvaliteten för alla som deltar. Det finns ingen tvekan om det.
- Under lördagen kommer vernissagen att bjuda på någon timmes allsång där både allmänheten och brukarna som varit med på musik., förklarar Per Malmborg. Dessutom serveras i enlighet
med traditionen vid sådana tillfällen något bubbel och lite tilltugg.
Roger M Carlsson

Inga kommentarer: