04 april 2016

Västerviksposten om Musik i Omsorgen

Musikglädje och vernissage

Utställning om musik i omsorgen drog fullt hus

VÄSTERVIK.
Det var på lördagen vid lunchtid som portarna till Per Malmborgs utställning om musik i omsorgen slogs upp och utställaren bjöd in till vernissage. Evenemanget Inleddes med en musikstund av utställaren och flera av de som brukar delta på musikstunderna.
Utställningen var beställd av kultursamordnaren i Västerviks kommun, Stina Nilsson., som också. hälsade välkommen och serverade bubbel dagen till ära. Efter en skål fick Per Malmborg ta över tillsammans med Roy Karlsson som skötte slagverkandet på en cajon. Ett slags låda man slår på för att hålla rytmen, den kan låta som ett helt. trumset om man behandlar den som Roy. Efter hand som de olika örhängena avlöste varandra och publiken tinade upp och sjöng med i de välkända låtarna vågade sig flera av Pers vänner upp för att vara med och sjunga från scenen. Som mest var det hela sju personer som underhöll.

Frågor mellan låtarna
Mellan låtarna. blev det ibland en liten frågestund, som en quiz för publiken.
- Är det någon som vet vem som skrev Turistens klagan, frågar Per efter att låten klingat ut och han hinner knappt avsluta meningen innan svaret hörs. - Cornelis Vreeswijk, ropar Lin Palmquist som kunde svaret!

Det behöver inte vara perfekt
- Rätt, utropade Per Malmborg, du har just vunnit en fläskkorv eller förresten, det blir ett glas bubbel till istället. Publiken skrattar åt det oväntade priset. Det är en härlig stämning, högt till tak och både artister och publik verkar uppleva att när det gäller musik, är allting tillåtet här.
- Det viktiga är inte all det är perfekt, det viktiga är att man själv blir glad och att man kan glädja andra, förklarar Per Malmborg efter att konserten är slut. Och det är något genomgående. Glädjen både från scenen och bland publiken, för det är mycket påtagligt hur viktig den här verksamheten är för många.. Och hur mycket fattigare deras liv skulle vara utan musiken

Roger M Carlsson

Inga kommentarer: