25 maj 2017

Här fick de äldre en dag i solen - VT skriver om Attendolunken

Här fick de äldre en dag i solen

VÄSTERVIK Två gånger om året är det dags för
Attendolunken och årets vårupplaga bjöd på strålande solsken och glada deltagare.
En gång på våren och en gång på hösten anordnar alla Attendoboenden i landet Attendolunken. Då får de boende gå tipspromenad, äta mat och trivas lite extra ihop.
– De får komma ut i friska luften. Det är väldigt roligt, alla vet om det innan och de flesta vill vara med, säger Sara Wernholm, aktivitetsansvarig på Lindögården i Västervik.
Tipspromenaden går runt grönområdet bakom Lindögården och alla som går får en ballong för att göra det lite extra festligt och färgglatt. Siv Johansson har bott här i några år och hon är väldigt nöjd med dagen. Det fina vädret gör sitt till.
– Hittills har det gått något så när, säger hon och syftar till tipspromenaden.
Siv har alltid bott i Västervik och jobbade förr som assistent hos polisen där hon skrev ut pass. Hon säger att varje extra aktivitet på boendet är ett välkommet inslag i vardagen.
– Man mottager allt när man är en gammal kärring, annars sitter man ju bara, säger Siv och läser fråga tio högt för sig själv.
– I Casino Royal spelas James Bond av... Jag gissar på två.
Innan målgången får deltagarna gissa på hur många karameller det finns i en burk och sedan vankas det livemusik och lite välbehövd vila i skuggan. Ingvar Nilsson går i mål tillsammans med sin bror Nils-Gunnar Nilsson och Pelle Myrén. Han tycker att värmen är lite jobbig men är ändå nöjd med tipspromenaden.
– Bena bär mig ju och det är positivt, säger han.

Inga kommentarer: