09 juni 2015

Starkt stöd för Ackrells - Nyheter - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Starkt stöd för Ackrells - Nyheter - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Västervikstidningen skriver så här om stödkonserten

Engagemanget för familjen Ackrell är djupt och starkt i Västervik. Det fick vi bevis för vid måndagskvällens stödkonsert hos Frälsningsarmén.
När spelmannen Peter Pedersen läste i tidningen om familjen Ackrells ekonomiska bekymmer ville han göra en insats. På Faccebook sökte och fann han likasinnade. Många lokala musiker ställde upp för att hjälpa till. Alla spelade gratis och Frälsningsarmén upplät lokalerna fritt till arrangörerna.

– Det är jag som dragit i gång det hela. Men det är Marcus Brännström som gjort det tunga jobbet, säger Peter Pedersen.

Brännström berättar att intresset har varit stort bland Västerviks musiker att visa vad familjen och Båtsmansgränd betyder för Västervik.

– Vi kunde ha arrangerat en stödkonsert till med tanke på alla som velat vara med, säger Marcus Brännström

Pedersens tanke var att man från början skulle ha varit i musikbiblioteket. Men vi närmare eftertanke tyckte han inte det var någon bra idé.. Biblioteket och Sanna Ackrell har samma hyresvärd...

Pedersen är medveten om att stödgalan inte är någon lösning på sikt. Men den kan ge Sanna Ackrell lite andrum. Han tycker att det är tråkigt om den här sommaren ska bli den sista.

– Frågan måste lösas på en högre nivå, säger Pedersen.

Konferencier Marcus Brännström hälsade publiken och artisterna välkomna innan Per Malmborg inledde konserten med ett par egna visor.

– Vi ska vara rädda om våra eldsjälar, sa Brännström med adress till familjen Ackrell på första raden.

120 personer får vistas i lokalen. I går var man 117.

Inga kommentarer: